Nejúspěšnějším sportovním kolektivem okresu Brno-venkov za rok 2018 se stalo družstvo žen KK Slovan Rosice!

Autor: Pavel Mecerod| Datum: 23. 2. 2019| Rubrika: Anketa Sportovec roku| Sezona: 2018-19

V úterý 20. 2. 2019 se v ivančickém kině Réna vyhlašovali nejlepší sportovci okresu Brno-venkov za rok 2018. Nominované sportovce v jednotlivých kategoriích vybrala na základě elektronického hlasování komise složená z expertů ze sportovního prostředí.

Náš klub na základě dosažených výsledků nominoval v kategoriích družstev naše úspěšné ženy a také družstvo dorostu. V jednotlivcích pak Lucii Vaverkovou a Jana Meceroda. Pozvánku na slavnostní večer obdrželi všichni jmenovaní a také Aneta Ondovčáková, která je sice Ivančickou hráčkou, ale v Rosicích ji máme na hostování.

Sportovec okresu Brno-Venkov 2018

Na slavnostní večer jsme se velmi těšili. Pódium kina Réna si naše holky vyzkoušely již při předávání cen za rok 2017. Tehdy naše děvčata získala stříbrné ocenění a Natálie Topičová dokonce zvítězila v hlavní kategorii.

A co bude letos? Vždyť holky jsou znovu mistryně ČR, vítězky Poháru ČKA, Superpoháru ČKA a úspěšné jsou také na mezinárodní scéně. Smíšené družstvo dorostu je vicemistrem ČR. Lucka úspěšně reprezentovala ČR na mistrovství světa a Honza dovezl stříbrnou medaili ze světového poháru.

Slavnostním večerem provázel zkušený moderátor a samotné vyhlašování jednotlivých kategorií vkusně doplňovala vystoupení výborných mladých ivančických zpěváků. Pozváni byli i významní hosté, starostové měst a obcí Brno-venkov. Za Rosice se zúčastnil místostarosta Lukáš Volánek.

A jak to dopadlo?

Pro náš klub naprosto skvěle.

  • Kategorie sportovní mládežnický kolektiv: 2. místo – KK Slovan Rosice, dorost
  • Kategorie sportovní kolektiv dospělých: 1. místo – KK Slovan Rosice, ženy A
  • Hlavní kategorie – Sportovec okresu: 2. místo – Lucie Vaverková, KK Slovan Rosice

Paráda! Ano, nejlepším sportovním kolektivem okresu Brno-venkov jsou „naše holky“, které si to za své výkony rozhodně zaslouží. Oběma družstvům, včetně realizačního týmu, a Lucce moc gratulujeme a děkujeme za perfektní reprezentaci klubu a města Rosice.

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube
KK Slovan Rosice