Světový pohár družstev 2018

Autor: KK Slovan Rosice | Datum: 15. 10. 2018| Rubrika: Mezinárodní soutěže| Sezona: 2018-19

V Chorvatském Zaprešiči se ve dnech 2.–6. října konal světový pohár družstev v kuželkách. Na tento významný turnaj jsme se dostaly díky obhájení titulu mistryň České republiky v sezóně 2017–2018.

Světový pohár družstev 2018 (Zaprešič, CRO)

Světový pohár je každoročně očekávaná událost, kam se sjíždí nejlepší hráčky a hráči ze všech kuželkářských států. Účastní se ho týmy, které jsou rovněž mistři svých zemí. Systém celého turnaje je takový, že za každý tým odehraje šestice hráčů a podle celkového výkonu družstva se stanoví pořadí první fáze turnaje. Do té druhé pak postoupí první čtyři družstva a ta hrají mezi sebou klasické zápasy o medaile.

Když jsme přijely na kuželnu, začala panovat menší nervozita, ale nálada byla pořád skvělá. Vlastně až do konce jsme se výborně bavily i přesto, že jsme měly několik indispozic.

První hrací den byla sestava jasná. Na začátek za nás nastoupila zkušená hráčka Lucka Vaverková a předvedla krásný výkon i přes to, že v předchozích týdnech léčila zranění a nemohla trénovat tak, jak by bylo před takovým turnajem potřeba. Srazila výtečných 612 kuželek a na rozjezd jsme se dostaly na přední příčky. Za dvě hodiny nastupovala nejzkušenější naše hráčka Naďa Dobešová. Také tu bohužel limitovalo zranění, ale i přes to zahrála pěkných 556 kolků. Večer šla na řadu naše třetí hráčka Magda Winterová. Byl to její první start na světovém turnaji a byla znát menší nervozita. Ale Magda se s ní vypořádala a docílila pěkného výkonu 554 sražených kuželek.

Pro druhý hrací den byla sestava následující: Natálka Topičová, Andrea Axmanová a Alena Kantnerová. Natálka hned z rána vstoupila do turnaje krásným číslem a přihodila nám 604 kolků. O tři hodiny později nastupovala naše ranařka Andrea. Trochu se také trápila, ale zvládla to dobře, a to s číslem 568. Na závěr jsme postavily další zkušenou hráčku Alenu, která hrála úplně v posledním náhozu, kde se vše rozhodovalo. Neměla lehký úkol a fandily jsme z plných plic. Bohužel i přes to, že se Alča rvala jako pravý český lev a dělala krásné číslo v podobě rovných 600, jsme se o těsných 16 kuželek do semifinále nekvalifikovaly. Přehodil nás tým z Vídně, když jejich poslední hráčka uhrála famózních 657, a tím dostala rakouské družstvo před nás.

Celkově tedy končíme na prvním nepostupovém, ale i tak pěkném, pátém místě. Chvíli jsme z toho sice byly smutné, a hlavně nás to mrzelo, ale můžeme se radovat z toho, že jsme se kvalifikovaly do další soutěže, a tou je prestižní Liga mistryň. V prvním kole nás na domácích drahách v Rosicích navštíví maďarský tým Rákoshegyi VSE. Hrát se bude v sobotu 24. listopadu od 13 hodin a zveme všechny fanoušky do hlediště! Odvetný zápas je pak na programu 8. prosince v Budapešti. Tak nám držte palce i nadále a děkujeme za podporu všem našim podporovatelům v čele s městem Rosice, kterému tímto děkujeme za finanční podporu pro světový pohár družstev 2018.

Vaše Rosičky


Školní turnaj 2024

Školní turnaj 2024

Termínový kalendář

Rezervace sportovišť

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube