Přátelské utkání v Rakousku

Autor: Milan Bruža| Datum: 7. 9. 2015| Rubrika: Přátelská utkání| Sezona: 2015-16

Na pozvání Rakouského superligového družstva žen BSV Voith St. Pölten sehrála naše děvčata 4. 9. 2015 přípravné utkání na jejich kuželně.

Ženy KK Slovan Rosice na kuželně BSV Voith St. Pölten

Sraz v Brně proběhl nad očekávání dobře, a proto jsme vyrazili směr Rakousko s velkým očekáváním. Trochu jsme podcenili délku cesty a dorazili do cíle s téměř dvouhodinovým předstihem. Čekání na zápas nám zpříjemnila večeře přichystaná našimi hostiteli.

Na začátek jsme nasadili naši rakouskou náhradnici Evu společně s Ivou. Evina soupeřka nám ihned na začátku předvedla možnosti kuželny a otevřela zápas šestistovkou. Bohužel, jak se ukázalo, byla jediná. Eva se snažila, ale bohužel prohrála 1:3 na dráhy o 59 kolků. Iva měla se soupeřkou zápas hodně vyrovnaný, ale neustále si udržovala mírný náskok, který udržela až do konce, a při remíze 2:2 na dráhy vyhrála o 6 kolků. V druhé dvojici Natálka nedala soupeřce žádnou šanci a vyhrála 4:0 o 90 kuželek. Magda měla s výjimkou třetí dráhy utkání pod kontrolou a zvítězila 3:1 o 27 kuželek. V poslední dvojici Lucka nezačala nejlépe a soupeřka (česká hráčka v rakouských barvách Renča Navrkalová) jí na prvních dvou drahách utekla. Lucka mohutně finišovala, ale ztrátu již nedohnala. A tak 2:2 na dráhy, prohra o 25 kolků. Andrea po první prohrané dráze ukázala, co v ní je, a soupeřce se mohutně vzdalovala. Bohužel na poslední dráze jí došly síly (na kuželně bylo velké vedro a hlavně dusno), tak připustila malé drama, ale i tak nakonec uhájila vítězství, 2:2 na dráhy o 6 kolků. Celkem jsme vyhráli 6:2 o 44 kuželek (3307:3263).

Cesta domů proběhla v klidu a po jedné občerstvovací pauze jsme dorazili v půl druhé ráno domů. Hráčky ukázaly, kde mají rezervy, ale také touhu po vítězství, kterou budeme v následujících zápasech potřebovat.

Milan Bruža
trenér družstva žen KK Slovan Rosice


Smuteční oznámení

Parte – Zdeněk Svoboda

Liga mistryň 2023/24

LM 2024

Vrchol sezóny!

Pozvánka

Přijďte fandit!

Pozvánka

Termínový kalendář

Rezervace sportovišť

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube