Brno 2014 – Mistrovství světa v kuželkách

Autor: Jan Mecerod| Datum: 15. 6. 2014| Rubrika: Reprezentace| MS Brno 2014| Sezona: 2013-14

Ve dnech 11.–25. května se konalo mistrovství světa v kuželkách v Brně. Bylo to po 32 letech, co tu bylo poprvé. Tehdy se mistrovstvím otvírala hala Rondo. Tentokrát se konalo v krásné hale Vodova.

Pro mě to byla veliká událost, jelikož jsem na ní mohl alespoň trochu pomáhat. Působil jsem jako dobrovolník, možná ten nejmladší. Mojí povinností bylo rozmotávat kuželky. Celý první týden mistrovství jsem rozmotával a v druhém týdnu už jen tři dny.

Ze začátku jsem se toho trochu bál, jelikož kdybych se spletl a skočil na jinou dráhu, tak to by mohl být pěkný průšvih. Musel jsem si tudíž dávat pozor. Když jsem poprvé běžel rozmotávat, hodně jsem si kontroloval, na jakou dráhu skáču. Ale potom už jsem si zvykl a šlo to. Bavilo mě to.

Ostatní měli za povinnost obsluhovat stoly, kde zapisovali údaje o tom, kolik hráč hodil. Někdo zase zajišťoval samotný průběh mistrovství, zahajovací ceremoniály pro každou kategorii, prodávali na stánku suvenýry atd.

Myslím si, že se tohle mistrovství světa podařilo výborně zorganizovat, nebyly žádné závažné problémy, nikomu se nic nestalo. Viděl jsem krásné kuželkářské výkony a hlavně medaile pro české hráčky. Moc mě to na MS bavilo a až tu jednou zase mistrovství bude, budu pořadatelem i já.


Termínový kalendář

Rezervace sportovišť

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube