Rosice vs. Lauchhammer 2013

Autor: Pavel Mecerod| Datum: 8. 6. 2013| Rubrika: Přátelská utkání| Sezona: 2012-13

Na rosické kuželně je stále živo. Důkazem toho je i mezinárodní přátelské setkání, které se uskutečnilo od pátku 31. 5. 2013 do neděle 2. 6. 2013. Náš klub hostil spřátelené družstvo kuželkářů z německého Lauchhammeru.

Rosice vs. Lauchhammer 2013

Příjezd německých kuželkářů byl plánovaný na 16 hodinu. O německé preciznosti a dochvilnosti víme, avšak jejich příjezd již před 15 hodinou nás trochu zaskočil. Oni si však poradili a do našeho příjezdu na kuželnu, místo srazu, kam většina domácích jela přímo z práce, si udělali malou procházku po Rosicích.

Po jejich ubytování jsme vyrazili na další, již společnou procházku. Cesta vedla na rosickou radnici, kde naše hosty srdečně přivítal starosta města Jaroslav Světlík. Po milém setkání naše kroky vedly na nádvoří zámku, k prohlídce nově opravených arkád. Pak už hurá na večeři a hlavně české pivo. V restauraci rosického kina nám všem chutnalo jak skvělé vepřo, knedlo, zelo, tak i svijanské pivo. Následovala cesta na kuželnu k posezení a poctivému tréninku našich hostů.

V sobotu ráno jsme po snídani vyrazili na prohlídku automotodromu. Hlavním zázemím nás provedla příjemná průvodkyně. Po několika fotkách na stupních vítězů jsme se s doprovodem mohli projet po obslužné komunikaci kolem závodní dráhy. Počasí nám kupodivu vyšlo, a tak to byl příjemný výlet.

Po obědě už nastalo soustředění na přátelské utkání, které bylo slavnostně zahájeno ve 14 hodin. Německé družstvo bylo složeno z mladých i starších zkušených hráčů. Sršel z nich optimismus. Však my Vám to „natřeme“ znělo z domácího tábora. A tak se také stalo. Rosičtí kuželkáři a kuželkářky ukázali hostům, kdo je na domácí kuželně pánem a jasně zvítězili. Oplatili jsme hostům prohru z utkání v Lauchhammeru v roce 2011. I po skončení utkání panovala dobrá nálada, která se více a více rozvíjela v klubovém baru a na zahrádce za libé vůně grilovaného masa.

V neděli se vstávalo těžce, ale rozloučit jsme se museli. Po deváté hodině pak hosté vyrazili na cestu zpět do Německa.

Všichni účastníci hodnotili akci jako zdařilou. Nutno poděkovat domácím členům, kteří vládnou německým jazykem, a bez kterých bychom si nedokázali sdělovat zážitky naplno.


Termínový kalendář

Rezervace sportovišť

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube