Proměny A týmu mužů za poslední dekádu

Autor: Adam Palko| Datum: 2. 9. 2020| Rubrika: Muži A| Sezona: 2020-21

Deset let je v běžném životě poměrně dlouhá doba, ve které se může pro každého stát mnoho významných událostí. A ve sportu je tento časový úsek ještě výraznější. Tento článek má za cíl shrnout personální obměnu hráčů, kteří v poslední dekádě působili v družstvu.

Axman Jiří d.n.
Dnes již hrající legenda oddílu KK Slovan Rosice působí v A družstvu už od roku 1989. Byl u všech klíčových okamžiků družstva a s týmem vybojoval postup ze základní soutěže až do první české ligy. Dlouhá léta také působil jako kapitán. I v současné době je velkým přínosem pro družstvo.

Axman Jiří ml.
Odchovanec KK Slovan Rosice, který za poslední dekádu působil v A týmu přerušovaně. V roce 2011 se přesunul do oddílu TJ Sokol Husovice, kde působil v nejvyšší soutěži. Z husovického oddílu se vrátil do rosického A týmu v sezoně 2017/2018, kde se stal nejlepším hráčem. Bohužel musel ze zdravotních důvodů v roce 2018 ukončit aktivní hráčskou kariéru.

Fabík Ivo
Hráč, jehož příběh je velice podobný jako Jiřího Axmana d.n. Ivo působí v A týmu od roku 1989, patřil a patří ke klíčovým strůjcům toho, kde se současně A tým nachází. Jeho kvalitní výkony vždy měly za následek úspěch týmu a velmi významným rukopisem se zapsal do klubové historie.

Hrdlička Michal
Tento hráč přišel do rosického A týmu v roce 2014 a byl součástí týmu, jenž postoupil z druhé ligy do první. V roce 2016 byl nucen přerušit svoji kariéru ze zdravotních důvodů. V roce 2017 se krátce do A týmu vrátil. Následně působil v rezervním týmu Rosic. V současné době byl nucen ze zdravotních důvodů přerušit aktivní hráčskou kariéru.

Matyáš Dalibor
Odchovanec rosického oddílu, který byl krátce držitelem světového rekordu ve sprintu. V roce 2011 se vrátil do A týmu z angažmá v prvoligovém TJ Spartak Přerov a v družstvu působí dodnes. Hráč, který sráží nesrazitelné figury, byl za poslední dekádu u postupu do první ligy.

Mecerod Jan
Další odchovanec KK Slovan Rosice, který je držitelem medaile z mistrovství světa, působil v A týmu od roku 2018 do roku 2020. V sezoně 2019/2020 patřil k nejlepším hráčům první ligy. V současné době se rozhodl vyzkoušet zahraniční angažmá v KSK Union Orth.

Palko Adam
Odchovanec, který působí v A týmu od roku 2013. V roce 2015 se stal kapitánem družstva. Jedná se o jednoho z hráčů, který byl u postupu z druhé do první ligy v sezoně 2015/2016.

Procházka Martin
Bývalý mistr republiky pro juniorskou kategorii v minulosti působil v druholigovém KK Blansko a interligových SKK Rokycany. K rosickému A týmu se připojuje pro sezonu 2020/2021.

Ptáček Miroslav
Hráč, který v poslední dekádě působil v A týmu mezi lety 2010 a 2013. Byl výraznou postavou především u postupu ze třetí do druhé ligy v sezoně 2010/2011. V současné době působí jako kapitán v rezervním týmu Rosic.

Streubel Petr
Tento hráč přišel do rosického oddílu v roce 2006 a hned se usadil v A týmu, ve kterém působil do roku 2015. Byl u postupu družstva ze třetí do druhé ligy. Nyní působí v rezervním týmu Rosic.

Šula Jaromír
Hráč, který přišel do rosického A týmu z oddílu KK Židenice v roce 2006. Byl součástí týmu, který postoupil v sezoně 2010/2011 do druhé ligy. V A týmu působil do roku 2014, přičemž následně odehrál za první družstvo Rosic ještě podzim sezony 2016/2017. V současné době hájí barvy druholigového družstva TJ Sokol Husovice.

Ustohal Karel
Odchovanec rosického oddílu, který v poslední dekádě působil v A týmu mezi lety 2010 a 2012 po tom, co se vrátil z angažmá v prvoligovém týmu TJ Spartak Přerov. V současné době je hráč registrován v oddílu KK Moravská Slávia Brno.

Urbánek David
Juniorský reprezentant, který se v roce 2020 připojil k A týmu z oddílu TJ Start Rychnov nad Kněžnou, aby pomohl jeho tažení první ligou. Hráč jako jediný ze seznamu zaznamenal výkon nad 200 kuželek na 30 hodů sdružených.

Vařák Jan
Bývalý juniorský reprezentant, který působil v rosickém A týmu od roku 2016 do roku 2020. Hráč nyní působí v oddílu hrající třetí ligu TJ Lokomotiva Valtice.

Zaťko Peter
Tento hráč v A týmu Rosic působil krátce, pouze pro jaro sezony 2010/2011, nicméně byl u postupu do druhé ligy. V současné době působí jako hráč/trenér v oddílu KK Moravská Slavia Brno.

Zemek Jiří
Hráč, který přišel do rosického A týmu v roce 2012 z oddílu KK Orel Ivančice. Byl u postupu A týmu do první ligy v sezoně 2015/2016, ve které získal pro družstvo 22 bodů z možných 22. Dlouhodobě patří k největším oporám týmu.

Tito hráči se za posledních 10 let zasloužili o to, kde je současný A tým dnes, za což jim patří obrovské poděkování celého oddílu KK Slovan Rosice. Budeme doufat, že se týmu bude tímto způsobem dařit i v následujících deseti letech.


Termínový kalendář

Rezervace sportovišť

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube