Kuželky v době nouzového stavu a po něm

Autor: Pavel Mecerod| Datum: 21. 5. 2020| Rubrika: Ostatní| Sezona: 2019-20

Jak jistě všichni pociťujete, koronavirová pandemie ochromila snad všechna odvětví našeho běžného života. Sport všeobecně a kuželky nevyjímaje.

Mistrovské kuželkářské soutěže byly předčasně ukončeny a celá sezóna 2019/2020 anulována. Dost možná přišel náš klub o další historické úspěchy. Ženy A měly nakročeno k obhajobě mistrovského titulu (mohlo to být po čtvrté za sebou), muži A bojovali na špici 1. ligy a chyběl opravdu krůček k postupu do Interligy (společná soutěž ČR a SR) a ženy B stály těsně před prahem postupu z 2. do 1. ligy žen, a tudíž jsme mohli mít dvě družstva v nejvyšší české soutěži. Ano, určitě si říkáte, že to všechno je jen „kdyby“. A máte pravdu. Jen účastníci však vědí, jak blízko to bylo. Převládlo však zdravotní hledisko, které je dle našeho názoru nejdůležitější, a tak rozhodnutí ČKA o anulování sezóny a výsledků respektujeme. Některé účastníky to samozřejmě mrzí.

Na naší kuželně se však nehrají kuželky jen na vrcholové úrovni. Dle nařízení vlády jsme však byli nuceni celý náš areál uzavřít i pro veřejnost. Zrušili jsme také kuželkářskou ligu amatérů (KLA).

Dnes však už všichni věříme, že pandemie je na ústupu a náš sport a areál se vrací do posezónního „normálu“. Pro návštěvníky jsme během povinného uzavření trochu zrekonstruovali zázemí kuželny, udělali nutné opravy na zařízení kuželny a přes léto ještě budeme v drobných úpravách pokračovat. Rozbíháme i sportovní činnost. Pro veřejnost jsou otevřeny jak kuželkářské dráhy se zázemím, tak víceúčelové hřiště. Nechybí zmodernizované, příjemné občerstvení.

V polovině června rozjíždíme tradiční sérii čtyř turnajů pro družstva pod názvem Rosická letní liga – memoriál Miloše Kratiny a začátkem srpna pak další tradiční turnaj tentokrát pro jednotlivce – Memoriál Vlastimila Meceroda.

Tak si přijďte zasportovat. Těšíme se na vás.


Kvalifikace na MČR nereg.

Kvalifikace na MČR neregistrovaných

Školní turnaj 2024

Školní turnaj 2024

Termínový kalendář

Rezervace sportovišť

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube