Další expedice, tentokráte do německého Lauchhammeru

Autor: Pavel Mecerod| Datum: 17. 7. 2015| Rubrika: Přátelská utkání| Sezona: 2014-15

Letošní výprava do Lauchammeru, kam jezdíme jedenkrát za čtyři roky (za dva roky oni přijedou k nám a za další dva roky zase my k nim), byla ve spoustě věcí jiná než bývá zvykem. Hlavní rozdíl byl v termínu, který byl z důvodu slučování dvou kuželkářských družstev v Lauchhammeru posunut až na začátek července.

KK Slovan Rosice v Lauchhammeru 2015

A tak v pátek 3. 7. v poledne vyrazila dvě auta rosických kuželkářů směr Německo. Přesněji pár kilometrů za Drážďany do města Lauchhammer. Po příjezdu jsme se přivítali s hostiteli a vyrazili se ubytovat. Hotel již většina znala z minulosti a věděli jsme, že je to příjemné zařízení s klidným okolím, jelikož celé město je rozlehlé a po ukončení činnosti hnědouhelných dolů také značně vylidněné. Novinkou byl právě nezvyklý ruch z vedlejší budovy a přilehlé zahrady. Při pohledu z okna hotelu jsme rychle pochopili a naši hostitelé nám to potvrdili. Čilý ruch vytvářeli lidé převážně tmavší pleti. Ano, jednalo se o azilanty, kterých do Německa zamířilo hodně.

Na večeři a přátelské posezení jsme zamířili zpět na kuželnu a v pozdním večeru jsme se vydali na festival, který ve městě právě probíhal. Hlavně nás lákalo avizované vystoupení kapely AC/DC, tedy samozřejmě jejich německého revivalu. Kupodivu, při příchodu do areálu, zajímaly některé naše členy i jiné atrakce, jako například pouťová autíčka, střelnice, různé hlavotoče, ale také stánky s pivem. Po nástupu AC/DC na podium se pomalu všichni shromáždili nedaleko pódia, a jelikož se němečtí fanoušci dostatečně neprojevovali, vzali to do svých rukou Moraváci z Rosic. Večer zakončil ohňostroj, ale některým se stále spát nechtělo a hledali si dále různé formy zábavy. Někteří by mohli vyprávět :-)

Ráno však byli všichni na „startovní čáře“ a těšili se na zápas. Ještě jsme však absolvovali exkurzi technického parku zachráněných strojů po hnědouhelných dolech. Ne všem dělalo přímé slunce dobře, a tak hledali místo poslechu výkladu nadšeného průvodce stín, který vrhaly velké stroje :-) Na odpolední zápas však byli všichni v pohodě, ale strašné, asi 38stupňové horko, lákalo spíše k vodě, než do kuželny.

Po slavnostním nástupu všech účastníků turnaje pěti družstev (3 domácích, 1 bavorského a 1 rosického) jsme předali domácím upomínkové předměty Rosic, které nám darovalo město Rosice, za což děkujeme a také předměty ještě z MS 2014 v kuželkách v Brně. Dárky dle reakcí udělaly velký dojem a radost. Pak už nastoupili první hráči na dráhy. Hned po první dráze, tedy 30 hodech vypadali hráči jako by odehráli již celý zápas, tedy 120 hodů. Vedro bylo úmorné. V rosické klimatizované kuželně by hra byla hračka, ale na zdejší kuželně s horkým a vydýchaným vzduchem, to bylo peklo. Měl jsem obavy, aby někdo nezkolaboval.České hlavičky vymyslely alespoň částečné ochlazení. Někteří se před a po zápase skočili osprchovat vodou, která zavlažovala přilehlé fotbalové hřiště. Voda nebyla úplně voňavá, ale zchladila :-)

Blížil se večer a turnaj se chýlil ke konci. Kupodivu všichni přežili. Jen ty výkony nebyly oslnivé. Není se čemu divit, vždyť šlo o přátelské soupeření. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale i třetí místo nám udělalo radost. Nejlepším rosickým hráčem byl nejmladší a nejslušnější člen naší výpravy, Honza Mecerod, s výkonem 528 sražených kuželek.

Pozápasové posezení na kuželně se pak protáhlo do nočních hodin. Ráno však byli všichni čilí. Čekala nás poslední snídaně, loučení se zástupci KV Lauchhammer a odjezd domů. Sluší se poděkovat našim hostitelům, protože se o nás starali vzorně. Tak za dva roky na viděnou v Rosicích.


Smuteční oznámení

Parte – Zdeněk Svoboda

Liga mistryň 2023/24

LM 2024

Vrchol sezóny!

Pozvánka

Přijďte fandit!

Pozvánka

Termínový kalendář

Rezervace sportovišť

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube