To je prostě bomba…

Autor: Pavel Mecerod| Datum: 24. 9. 2014| Rubrika: Ženy| Sezona: 2013-14

Po úspěšném květnovém mistrovství světa, které se konalo v Brně, a na kterém se podílela spousta rosických členů, jsme se znovu začali více soustředit na klubové záležitosti.

Skvělá parta, která se při MS vytvořila, v nás ale žije nadále, a tak i v létě jsme se všichni znovu sešli v uvolněné atmosféře na letní zahrádce areálu KK Slovan Rosice. Debatovalo se o všem možném, samozřejmě nejvíce o kuželkách. V hlavách nás rosických se rodily sny o přestupech světových hráček a hráčů, které jsme poznali na MS, do našeho klubu a skvěle jsme se u toho bavili. Občas jsme se vrátili do reality a řešili opravdovou potřebu posil, hlavně do ženského družstva, hrajícího druhou ligu.

Tak jsme rozhodili sítě… A co se nestalo. Chytili jsme dvě opravdu velké ryby, nebo spíše se nechaly chytit dvě zlaté rybičky.

Jedna je vlastně z domácího rybníku, jen nám na chvilku uplavala do většího rybníka v Rakousku, a nyní se rozhodla vrátit. Kuželkářští příznivci už tuší, že se jedná o Lucii Vaverkovou, několikanásobnou mistryni světa v dorostenecké a juniorské kategorii a čerstvou mistryni světa v disciplíně sprint z letošního brněnského MS.

Druhou pořádnou rybou, nebo lépe řečeno sólokaprem, je hostování nejlepší české kuželkářky všech dob v Rosicích. Není jí nikdo jiný, než Naďa Dobešová, třebíčská rodačka, která se po dlouhodobém působení v zahraničí vrátila do Česka. Zakotvila v pražské Slavii, se kterou bude začátkem října hrát světový pohár družstev, ale od poloviny října už bude nastupovat za KK Slovan Rosice. To je prostě kuželkářská bomba! Když to přirovnám k fotbalu, tak to vidím asi tak, jako kdyby za Rosice hrál třeba Pavel Nedvěd.

Cíl družstva žen je pro letošní sezonu tedy jasný – být štikami v druhé lize a poprat se o postup do první kuželkářské ligy. Družstvo mužů také lehce posílilo a věříme, že v druhé lize bude také bojovat a vzorně reprezentovat. A nesmím zapomenout na naši omladinu, žáci nám přešli do dorostenecké kategorie a jejich soupeři se mají na co těšit!

Tak se přijďte podívat a držet nám palce. Rosice, ty jsou prostě bomba…

Pavel Mecerod
Předseda KK Slovan Rosice


Kvalifikace na MČR nereg.

Kvalifikace na MČR neregistrovaných

Školní turnaj 2024

Školní turnaj 2024

Termínový kalendář

Rezervace sportovišť

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube