Rosičky vezou bronz z Ligy mistrů

Autor: Alena Kantnerová| Datum: 17. 4. 2018| Rubrika: Mezinárodní soutěže| Sezona: 2017-18

Další zkušenost, která Rosičkám přibyla na kontě, je účast družstva ve finálovém turnaji Ligy mistrů v německém Bambergu. Celá výprava ženského družstva KK Slovanu Rosice vyrazila už v pátek 31. března. Cesta byla plná smíchu, vtipů a především dobré nálady.

Liga mistrů – Final Four 2018 (Bamberg, GER)

V sobotu se děvčata se špetkou zdravé nervozity, soustředěnosti a bojovnosti vrhla do zápasu. Nebylo to ale vždy jednoduché. Hned na začátku je potrápilo družstvo rumunských hráček C.S. Elektromures Romgaz Targu-Mures, kterému v semifinálovém utkání Rosičky podlehly 7:1 a dostaly na konto 118 kuželek. Po celou dobu soutěže je podporovali a radili trenéři. A to by nebyly kuželky, kdyby při pohledu na konečný zápis některým i právem nevyčinili. :-)

Poslechly rad trenéra a v neděli se opět s novou energií, bojovností a odhodláním vrhly na další zápas. Utkání proti družstvu složeného ze světových špiček Slovinska KK Celje bylo velmi vyrovnané od samého začátku až do konce a my Rosičky jsme cítily, že máme něco navrch. Boj o bronzovou medaili byl velmi napínavý a poslední hody se zdály být nekonečné. Po zaslouženém vítězství a velké radosti pustily z uzdy své emoce a uronily slzy štěstí.

Jsme na sebe právem hrdé. Čeští fanoušci čekali 15 let na to, kdy se český tým probojuje do finálového turnaje. Vždyť poloviční výhra už je to, pokud je výborný kolektiv a jedna druhou dokážeme podpořit a podržet. Samozřejmě nechyběla oslava a při cestě zpět domů celou výpravu provázely emoce radosti a spokojenosti.

Děkujeme všem sponzorům, příznivcům, fanouškům a oddílu KK Slovanu Rosice za podporu. Už teď se těšíme na další zápasy.

Alena Kantnerová


Termínový kalendář

Rezervace sportovišť

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube