Stříbro na Světovém poháru družstev 2017!

Autor: Pavel Mecerod| Datum: 30. 11. 2017| Rubrika: Mezinárodní soutěže| Sezona: 2017-18

Světový pohár kuželkářských družstev je významný turnaj, který pořádá světová kuželkářská asociace a účastníky jsou družstva, která se stala mistry nejvyšších soutěží ve svých státech. Takže ženy KK Slovan Rosice měly v poháru své místo, což samo o sobě je velký úspěch.

Světový pohár družstev 2017 (Blansko, CZE)

V mužské kategorii pak reprezentovali Česko hráči Rokycan. Pro KK Slovan Rosice byl letošní Světový pohár mimořádný také z toho důvodu, že místem konání se po několika letech stala Česká republika, přesněji nedaleké město Blansko a jejich šestidráhová kuželna.

Naše holky se na tento turnaj pečlivě připravovaly a ladily formu. Po vítězství v českém Superpoháru vstoupily výborně i do nové ligové sezony, a tak ambice pro Světový pohár byly velké. Cílem byl postup z kvalifikace, tedy umístění mezi čtyři nejlepší týmy. Byl to smělý plán, ale jelikož většina našich hráček, včetně trenéra, má reprezentační zkušenosti, tak jsme věřili, že by cíl mohl být splnitelný.

Kvalifikace znamenala velký boj o každou kuželku. Holky neskutečně bojovaly a v domácí atmosféře zaplněného hlediště se bylo na co koukat. V jednotlivých týmech se v blanenské kuželně představili nejlepší světoví hráči a hráčky, a i rosické hráčky byly hodně vidět.

Týmová práce přinesla třetí místo po kvalifikaci a postup do semifinále. Pro naše holky to znamenalo, že v boji o finále se utkají s druhým týmem po kvalifikaci, rakouským týmem BBSV Vídeň. Klíčový zápas o jistotu medaile naše holky opět zvládly a zajistily si postup do finále. V druhém semifinále se utkaly obhájkyně titulu, německé hráčky z Bambergu, s chorvatskými hráčkami ze Záhřebu a dle předpokladů Němky vyhrály.

Finále tedy bylo česko-německé. Rosice–Bamberg. Nováček soutěže proti obhájkyním titulu. Přesto se rosické holky nezalekly a se soupeřkami držely dlouho krok. Nakonec však došlo ke zlomu a převážila zkušenost a profesionalita. Bamberg je opět vítězem. Naše holky prohra bezprostředně po utkání mrzí, ale později všem dochází, že jsou u dalšího historického úspěchu rosického klubu. Nálada je nakonec vítězná, i když „jen“ stříbrná.

Nezbývá než zatleskat a skandovat HOLKY DĚKUJEME. Přestože ne všechny holky jsou rosické odchovankyně, bojovaly za náš klub a Rosice jako lvice. Jsou skvělý tým.

Nutno také poděkovat celému realizačnímu týmu, sponzorům a partnerům KK Slovan Rosice.

Při pohledu na konečné výsledky mi přijde úsměvné, jak se náš malý klub, z malého města, dokázal vklínit mezi takové kluby a města jakými jsou Záhřeb, Vídeň, Bamberg.

Více informací na: www.worldcupblansko.cz

Za KK Slovan Rosice, Pavel Mecerod, předseda klubu


Smuteční oznámení

Parte – Zdeněk Svoboda

Liga mistryň 2023/24

LM 2024

Vrchol sezóny!

Pozvánka

Přijďte fandit!

Pozvánka

Termínový kalendář

Rezervace sportovišť

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube